1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5906271000082
Dodatkowe informacje
Producent
Pozostałe informacje
Pakowane pod nadzorem grzyboznawcy nr 1480.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
1. Grzyby kilkakrotnie wypłukać i moczyć około 1 godz. w letniej wodzie.
Następnie gotować ok. 1/2 godz. i odcedzić. Grzyby pokroić w paseczki lub drobną kosteczkę.
2. Wywar zostawić.
3. Wywar oraz grzyby wykorzystujemy do sporządzania różnych smacznych potraw np.: zup, sosów, mięs, kapusty, farszów i wielu innych.
Adres producenta
POLRZYB Urszula Jedynak
32-050 Skawina,
ul. Bagienki 7a,
Poland
Adres zwrotny
POLRZYB Urszula Jedynak
32-050 Skawina,
ul. Bagienki 7a,
Poland
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1326 kJ/ 316 kcal |
| Tłuszcze | 5,0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe | 0,7 g |
| Węglowodany | 24 g |
| w tym cukry | 7,0 g |
| Białko | 33 g |
| Błonnik | 22 g |
| Sól | 0,07 g |
