1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5902150593669
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
podpuszczka
mleko odtłuszczone
śmietanka
kultury bakterii
Marka
Polmlek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Twaróg półtłusty.
Cechy
Produkt polski
polskie mleko
nie wymaga mielenia
bez glutenu
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 140
Głębokość - 132
Wysokość - 132
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa
www.polmlek.com
Adres zwrotny
Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa
www.polmlek.com
Kontakt
Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
Adres kontaktowy
ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Sernik Krakowski
Składniki:
Kruche ciasto:
250 g mąki, 100 g cukru pudru, 125 g zimnego masła Ekstra Polmlek, 8 g cukru wanilinowego, 1 jajko.
Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego Polmlek, 8 jajek, 100 g masła Ekstra Polmlek, 250 g cukru, 3 łyżki cukru wanilinowego, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, rodzynki.
Produkty powinny mieć temperaturę pokojową.
Lukier:
300 g cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny, 8 łyżek gorącej wody.
Sposób przygotowania:
Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie nierówne części (2/3 i 1/3). Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć 2/3 ciasta i rozwałkować na cienki placek. Ułożyć w formie 35/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min w temperaturze 180°C aż się zarumieni.
Masa: Masło, 200 g cukru i cukier wanilinowy utrzeć na puszystą masę. Ucierając dodawać po 1 żółtku i części twarogu, aż masa będzie puszysta. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 50 g cukru. Pianę delikatnie wymieszać z masą serową razem z mąką ziemniaczaną i rodzynkami. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić w paski, ułożyć kratkę na serniku. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec 50-60 min w temperaturze 180°C. Dobrze ostudzić i polać lukrem.
Lukier: Do miseczki wsypujemy cukier puder. Wlewamy sok z cytryny i stopniowo gorącą wodę. Szybko mieszamy wszystkie składniki na gładką masę.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski
Adres internetowy
www.polmlek.com
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 373 kJ/89 kcal |
| Tłuszcz | 2,9 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
| Węglowodany | 3,6 g |
| w tym cukry | 2,9 g |
| Białko | 12 g |
| Sól | 0,15 g |