Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg

Udostępnij na Facebooku

Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg
  • Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 kg

Kod kreskowy: 5902150593669

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

podpuszczka

mleko odtłuszczone

śmietanka

kultury bakterii

Marka

Polmlek

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Twaróg półtłusty.

Cechy

Produkt polski

polskie mleko

nie wymaga mielenia

bez glutenu

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Mleko - Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 8

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 140

Głębokość - 132

Wysokość - 132

Rodzaj opakowania

Typ - Nieokreślone opakowanie

Adres producenta

Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa
www.polmlek.com

Adres zwrotny

Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa
www.polmlek.com

Kontakt

Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.

Adres kontaktowy

ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa

Informacje dot. stylu życia

Bezglutenowy

Przepisy

Sernik Krakowski

Składniki:
Kruche ciasto:
250 g mąki, 100 g cukru pudru, 125 g zimnego masła Ekstra Polmlek, 8 g cukru wanilinowego, 1 jajko.
Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego Polmlek, 8 jajek, 100 g masła Ekstra Polmlek, 250 g cukru, 3 łyżki cukru wanilinowego, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, rodzynki.
Produkty powinny mieć temperaturę pokojową.
Lukier:
300 g cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny, 8 łyżek gorącej wody.

Sposób przygotowania:
Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie nierówne części (2/3 i 1/3). Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć 2/3 ciasta i rozwałkować na cienki placek. Ułożyć w formie 35/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min w temperaturze 180°C aż się zarumieni.
Masa: Masło, 200 g cukru i cukier wanilinowy utrzeć na puszystą masę. Ucierając dodawać po 1 żółtku i części twarogu, aż masa będzie puszysta. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 50 g cukru. Pianę delikatnie wymieszać z masą serową razem z mąką ziemniaczaną i rodzynkami. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić w paski, ułożyć kratkę na serniku. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec 50-60 min w temperaturze 180°C. Dobrze ostudzić i polać lukrem.
Lukier: Do miseczki wsypujemy cukier puder. Wlewamy sok z cytryny i stopniowo gorącą wodę. Szybko mieszamy wszystkie składniki na gładką masę.

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski

Adres internetowy

www.polmlek.com

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g
Wartość energetyczna373 kJ/89 kcal
Tłuszcz2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,8 g
Węglowodany3,6 g
w tym cukry2,9 g
Białko12 g
Sól0,15 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.