Polskie Młyny Mąka Szymanowska pszenna typ 00 1 kg
Udostępnij na FacebookuIdealnie nadaje się do przygotowania doskonałej pizzy! Mąka Szymanowski Pszenna Typ „00" sprawdzi się również przy ciastach o wydłużonej fermentacji.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900766007105
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
środki do przetwarzania mąki: proteaza, amylaza (zawiera mąkę pszenną)
mąka pszenna
Marka
Polskie Młyny
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 00.
Cechy
pizza
Opis produktu
Idealnie nadaje się do przygotowania doskonałej pizzy!
Mąka Szymanowski Pszenna Typ „00" sprawdzi się również przy ciastach o wydłużonej fermentacji.
Dodatkowe informacje
Odwiedź nas na www.polskiemlyny.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: nr partii i data podane na wierzchu opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 187
Szerokość - 98
Głębokość - 77
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97 A
01-303 Warszawa
www.polskiemlyny.pl
Adres zwrotny
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97 A
01-303 Warszawa
www.polskiemlyny.pl
Adres kontaktowy
ul. Połczyńska 97 A
01-303 Warszawa
Kontakt
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
Przepisy
Ciasto na pizzę
Z poniższego przepisu uzyskasz jedną pizzę na „grubym" cieście lub dwie pizze na „cienkim".
Składniki:
- 300 g Mąki Szymanowskiej Pszennej Typ „00"
- 8 g soli
- 10 g świeżych drożdży
- 5 g cukru
- 6 ml oliwy z oliwek
- 200 ml wody
Sposób przygotowania:
Połączyć ze sobą wszystkie składniki i wyrobić ciasto do gładkiej konsystencji. W razie potrzeby można lekko podsypać mąką (dla lepszego efektu użyj Mąki Szymanowskiej: Semoliny lub Krupczatki). Aby uzyskać „cienką" pizzę, należy podzielić ciasto na dwa kęsy. Uformować kule i odstawić pod przykryciem na 1-2 godziny. Po tym czasie kule obsypać mąką i delikatnie palcami uformować pizzę o średnicy 30-35 cm. Pozostawić do wyrośnięcia na 10-15 minut.
Rozgrzać piekarnik do 220-250 ℃*. Dodać sos oraz ulubione dodatki.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 8-15 minut w zależności od grubości ciasta.
*Dla lepszego efektu rozgrzej blachę lub kamień do pizzy.
Adres internetowy
wwww.polskiemlyny.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1471 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 11 g |
Sól | <0,01 g |