Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleba chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5900766003169
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: nasiona sezamu, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę, orzechy, orzeszki ziemne oraz SO₂.
Składniki
mąka ze słodu jęczmiennego
suszony zakwas żytni
mąka pszenna (63,2 %)
pestki dyni (9 %)
gluten pszenny
sól
mąka żytnia (15,6 %)
emulgator: lecytyny (z rzepaku)
ziarno słonecznika
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Marka
Polskie Młyny
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego. Chleb z pestkami dyni.
Cechy
dobry chleb - klasyczny smak
wystarczy dodać wodę i drożdże
porcja do przygotowania 1 chleba
0% konserwantów, barwników, aromatów
naturalne źródło błonnika
do wyrabiania ręcznego i maszynowego
Zalecenia dla alergików
Orzechy - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: nr partii i data podane na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 73
Szerokość - 178
Wysokość - 240
Rodzaj opakowania
Type - Torba
Adres producenta
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
Facebook: facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl
Adres zwrotny
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa
kontakt@polskiemlyny.pl
Facebook: facebook.com/polskiemlyny
Kontakt
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
O producencie
Firma polska
Waga od dostawcy
Waga brutto - 528
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Sposób przygotowania w piekarniku i automacie
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 300 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min. do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min. wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220 °C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.
1. Do formy automatu wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.
Email kontaktowy
kontakt@polskiemlyny.pl
Media społecznościowe
Facebook: facebook.com/polskiemlyny
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1558 kJ/369 kcal |
| Tłuszcz | 8,0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
| Węglowodany | 59 g |
| w tym cukry | 1,1 g |
| Błonnik | 4,7 g |
| Białko | 13 g |
| Sól | 1,76 g |