Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleba chleb żytni 500 g

Udostępnij na Facebooku

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleba chleb żytni 500 g
  • Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleba chleb żytni 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5900766003176

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

sól

mąka żytnia (60,5 %)

gluten pszenny

emulgator: lecytyny (z rzepaku)

mąka ze słodu jęczmiennego

środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

mąka pszenna (25,9 %)

suszony zakwas żytni

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać: nasiona sezamu, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę, orzechy, orzeszki ziemne oraz SO₂.

Marka

Polskie Młyny

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do wypieku chleba żytniego. Chleb żytni.

Cechy

dobry chleb - klasyczny smak

wystarczy dodać wodę i drożdże

porcja do przygotowania 1 chleba

0% konserwantów, barwników, aromatów

naturalne źródło błonnika

do wyrabiania ręcznego i maszynowego

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Jęczmień - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Żyto - Zawiera

Dwutlenek siarki / siarczyny - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Orzechy - Może zawierać

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed: nr partii i data podane na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 240

Szerokość - 177

Głębokość - 70

Rodzaj opakowania

Type - Torba

Adres producenta

POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
Facebook: facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl

Adres zwrotny

POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa
kontakt@polskiemlyny.pl
Facebook: facebook.com/polskiemlyny

Kontakt

POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

O producencie

Firma polska

Waga od dostawcy

Waga brutto - 520

Dodatki

konserwanty - Nie zawiera

Barwniki - Nie zawiera

Przepisy

Sposób przygotowania w piekarniku i automacie

1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 370 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min. do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min. wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220 °C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

1. Do formy automatu wlej 370 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.

Email kontaktowy

kontakt@polskiemlyny.pl

Media społecznościowe

Facebook: facebook.com/polskiemlyny

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany63 g
w tym cukry2,1 g
Błonnik5,9 g
Białko12 g
Sól1,8 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.