Pomysł na pasta kurczak fasola sos miód cebula
Udostępnij na FacebookuPasta do kurczaka z fasolką w sosie miodowo-cebulowym. Produkt pasteryzowany.
1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 59086338
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
karmelizowana cebula 26,0%
woda
suszone warzywa 15,8% (cebula 12,0%, czosnek)
cukier
miód 8,6%
sól
ocet
olej słonecznikowy
cukier karmelizowany
skrobia kukurydziana
przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy)
zioła (liść pietruszki, tymianek)
sok cytrynowy
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać: gluten, soję, mleko, seler, gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (zalecana temperatura 4°C - 25°C).
Przygotowanie i stosowanie
500 g piersi z kurczaka + 200 g zielonej fasolki + 100 ml śmietanki 12% + 100 ml wody + 200 g ryżu
Sposób przyrządzenia:
1) Kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 2 min, dodaj pokrojoną zieloną fasolkę i smaż kolejne 2 min.
2) Dodaj pastę Winiary, wymieszaj i smaż przez 30 sek.
3) Wlej śmietankę 12% wymieszaną z zimną wodą. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu 5 min, mieszając od czasu do czasu. Odparuj do ulubionej ilości sosu. Podawaj z ryżem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Ukraina
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32,
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32,
02-672 Warszawa