Primavika Cieciorka w sosie pomidorowym 440 g
Udostępnij na FacebookuOdpowiednie odżywianie wyczynowego sportowca lub osoby pracującej fizycznie jest nie lada wyzwaniem dla dietetyka. W takich sytuacjach szuka się produktów szybkich do przygotowania, lekkostrawnych, ale o wysokiej gęstości odżywczej. Cieciorka spełnia te kryteria: ma wysoki indeks gęstości odżywczej (jest szczególnie bogata w białko, potas, żelazo, witaminę B6 oraz kwas foliowy) i jednocześnie jest przyjazna dla zmęczonego układu pokarmowego. Całość uzupełnia aromatyczny naturalny sos pomidorowy – zawarty w nim likopen wzmacnia obciążony układ odpornościowy.
1 szt - 0,440 kg
Kod kreskowy: 5900672300062
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Odpowiednie odżywianie wyczynowego sportowca lub osoby pracującej fizycznie jest nie lada wyzwaniem dla dietetyka. W takich sytuacjach szuka się produktów szybkich do przygotowania, lekkostrawnych, ale o wysokiej gęstości odżywczej. Cieciorka spełnia te kryteria: ma wysoki indeks gęstości odżywczej (jest szczególnie bogata w białko, potas, żelazo, witaminę B6 oraz kwas foliowy) i jednocześnie jest przyjazna dla zmęczonego układu pokarmowego. Całość uzupełnia aromatyczny naturalny sos pomidorowy – zawarty w nim likopen wzmacnia obciążony układ odpornościowy.
Składniki
woda, cieciorka 46%, koncentrat pomidorowy 23%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepakowy, sól, zioła (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
2 - 20 °C
Nazwa producenta
Primavika
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,5 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,7 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 18 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 433 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 102 kcal/100g |
W porcji 220 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 40 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 7,3 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 12 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,8 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 953 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 224 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 11 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 15 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 8 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 24 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 18 %RWS |