Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g
Udostępnij na FacebookuPrawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5903240402571
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję i nasiona sezamu.
Składniki
semolina z pszenicy durum
Marka
Primo Gusto
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Semolina z pszenicy durum.
Opis produktu
Prawdziwy Włoski makaron Al Dente
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Makaron jajeczny czy bezjajeczny?
Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dodatkowe informacje
Znajdź nas na Facebook
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 97
Głębokość - 71
Wysokość - 207
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano i zapakowano dla:
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos str.,
10443, Athens,
Greece
Tel: (+30)210 5190180,
Fax: (+30)210 5190242
www.melissa-kikizas.gr
Adres zwrotny
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Kontakt
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska
Przepisy
Przepis na włoskie wstążki
Składniki (jedna porcja):
- 100 g mąki do makaronu Primo Gusto
- odrobina ciepłej wody
- opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin
Przygotowanie:
Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć.
- Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny.
- Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo.
- Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.
Kraj
Zapakowano w - Włochy
Country of Origin - Włochy
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech. Pochodzenie pszenicy: z UE oraz spoza UE.
Adres internetowy
www.atlanta-am.pl
Adres dystrybutora
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość Odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1418 kJ / 339 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym: Cukry | 1,9 g |
Białko | 10,7 g |
Sól | 0,0 g |