Kamis Przyprawa do kurczaka po staropolsku Mieszanka przyprawowa 25 g
Udostępnij na FacebookuNajbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084175012
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
tymianek
kminek - 4%
majeranek - 7,5%
imbir
sól
oregano
kwas: kwas cytrynowy
czosnek - 30%
cebula
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Najbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Skrzydełka w sosie cebulowym
Składniki (dla 4 osób): 8 skrzydełek, 1 duża cebula, 2 kromki razowego chleba, 2 łyżki białego wytrawnego wina, olej, 2 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis.
Przygotowanie:
1. Skrzydełka natrzyj przyprawą wymieszaną z 4 łyżkami oleju.
2. Ułóż w brytfance do pieczenia, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia.
3. Skrzydełka przełóż na talerz. Wylej nadmiar tłuszczu z brytfanki.
4. Cebulę i pokruszony chleb podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju i przełóż do brytfanki, w której piekły się skrzydełka.
5. Do brytfanki wlej 1 szklankę wody i wino, gotuj na małym ogniu ok. 5 minut. Dokładnie zmiksuj. Skrzydełka podawaj z sosem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084175029
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 784/186 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 27 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 43,0 g |