Kamis Przyprawa do kurczaka po staropolsku Mieszanka przyprawowa 25 g
Udostępnij na FacebookuNajbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084175012
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, zboża zawierające gluten.
Składniki
imbir
sól
kminek - 4%
majeranek - 7,5%
oregano
kwas: kwas cytrynowy
czosnek - 30%
cebula
tymianek
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Najbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Głębokość - 6
Wysokość - 145
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Skrzydełka w sosie cebulowym
Składniki (dla 4 osób): 8 skrzydełek, 1 duża cebula, 2 kromki razowego chleba, 2 łyżki białego wytrawnego wina, olej, 2 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis.
Przygotowanie:
1. Skrzydełka natrzyj przyprawą wymieszaną z 4 łyżkami oleju.
2. Ułóż w brytfance do pieczenia, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia.
3. Skrzydełka przełóż na talerz. Wylej nadmiar tłuszczu z brytfanki.
4. Cebulę i pokruszony chleb podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju i przełóż do brytfanki, w której piekły się skrzydełka.
5. Do brytfanki wlej 1 szklankę wody i wino, gotuj na małym ogniu ok. 5 minut. Dokładnie zmiksuj. Skrzydełka podawaj z sosem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084175029
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 784/186 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 27 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 43,0 g |