Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do kuchni chińskiej 25 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku konserwantów
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084189019
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
hydrolizaty białkowe sojowe
grzyby leśne w proszku
pomidory suszone
aromat
ekstrakt drożdżowy
sól
przyprawy (czosnek, imbir (6 %), papryka słodka, chili (3,5 %), gorczyca, pieprz czrny)
cukier
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Opis produktu
Bez dodatku konserwantów
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Soja - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 5
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Przepisy
Wieprzowina po chińsku
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 60 min
Porcje 3
Składniki:
2 łyżki Przyprawy kuchni chińskiej Kamis
1 łyżka mąki ryżowej
1 łyżka mąki kukurydzianej
500 g karkówki wieprzowej pokrojonej w 1,5 cm kostkę
4 łyżki oleju
75 ml sosu sojowego
100 ml soku z pomarańczy
1½ łyżki cukru brązowego
½ pokrojonej kapusty Pak Choi
75 g białej rzodkwi pokrojonej w cienkie słupki
1 łyżka uprażonego białego sezamu
1 łyżka szczypioru z dymki drobno pokrojonego na ukos
1. W misce wymieszaj 1 łyżkę przyprawy z mąką kukurydzianą i ryżową, dodaj wieprzowinę i dokładnie obtocz mięso.
2. Na dużej patelni mocno rozgrzej 2 łyżki oleju, smaż mięso około 10 minut przewracając, do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.
3. Dodaj sos sojowy, sok z pomarańczy, cukier, podlej wodą (około 100 ml), duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut. Odkryj i dodaj pozostałą przyprawę, gotuj kilka minut, aż sos odparuje, a mięso pokryje gęsty sos.
4. Na drugiej patelni na pozostałym oleju podsmaż na dużym ogniu warzywa, dodaj do mięsa i wymieszaj.
5. Podawaj z ryżem, przed podaniem posyp sezamem i szczypiorem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 84 - Papier i tektura/plastik/aluminium
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084189026
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 885 / 210 (kJ / kcal) |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 35 g |
w tym cukry | 12 g |
Białko | 9,4 g |
Sól | 39,0 g |