Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do kuchni chińskiej 25 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku konserwantów
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084189019
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, zboża zawierające gluten.
Składniki
hydrolizaty białkowe sojowe
przyprawy (czosnek, imbir (6 %), papryka słodka, chili (3,5 %), gorczyca, pieprz czrny)
grzyby leśne w proszku
pomidory suszone
aromat
ekstrakt drożdżowy
sól
cukier
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Opis produktu
Bez dodatku konserwantów
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 5
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Added MSG - Nie zawiera
Przepisy
Wieprzowina po chińsku
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 60 min
Porcje 3
Składniki:
2 łyżki Przyprawy kuchni chińskiej Kamis
1 łyżka mąki ryżowej
1 łyżka mąki kukurydzianej
500 g karkówki wieprzowej pokrojonej w 1,5 cm kostkę
4 łyżki oleju
75 ml sosu sojowego
100 ml soku z pomarańczy
1½ łyżki cukru brązowego
½ pokrojonej kapusty Pak Choi
75 g białej rzodkwi pokrojonej w cienkie słupki
1 łyżka uprażonego białego sezamu
1 łyżka szczypioru z dymki drobno pokrojonego na ukos
1. W misce wymieszaj 1 łyżkę przyprawy z mąką kukurydzianą i ryżową, dodaj wieprzowinę i dokładnie obtocz mięso.
2. Na dużej patelni mocno rozgrzej 2 łyżki oleju, smaż mięso około 10 minut przewracając, do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.
3. Dodaj sos sojowy, sok z pomarańczy, cukier, podlej wodą (około 100 ml), duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut. Odkryj i dodaj pozostałą przyprawę, gotuj kilka minut, aż sos odparuje, a mięso pokryje gęsty sos.
4. Na drugiej patelni na pozostałym oleju podsmaż na dużym ogniu warzywa, dodaj do mięsa i wymieszaj.
5. Podawaj z ryżem, przed podaniem posyp sezamem i szczypiorem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 84 - Papier i tektura/plastik/aluminium
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084189026
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 885 / 210 (kJ / kcal) |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 35 g |
w tym cukry | 12 g |
Białko | 9,4 g |
Sól | 39,0 g |