Przyprawa kotanyi czarnuszka cała

Udostępnij na Facebooku

Czarnuszka charakteryzuje się pikantnym aromatem, dlatego zmielona może stanowić świetny substytut pieprzu. W smaku przypomina nieco sezam z lekką nutą kminku. Czarnuszka jest również nazywana: czarnym kminem, rzymską kolendrą czy kwiatem kopru.

Przyprawa kotanyi czarnuszka cała
  • Przyprawa kotanyi czarnuszka cała
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,028 kg
Kod kreskowy: 5901032035136

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Kotanyi

Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi.
Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.

Cechy

100% naturalny smak!

bogaty aromat

Marka

Kotányi

O marce

Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi.
Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.

Przepisy

Pikantne ciasto francuskie z czarnuszką na 2 porcje:
Lista zakupów:
1 gotowe ciasto francuskie, 250 g mięsa mielonego (np.: wieprzowina, wołowina, baranina), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 marchew, 2 łyżeczki curry, 1 jajko, 2 łyżki czarnuszki, 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku

Przyrządzenie: Posiekać cebulę i czosnek, krótko podsmażyć i zostawić do ostudzenia. Mięso przyprawić solą, pieprzem i curry, dodać jajko i cebulę z czosnkiem. Dodać drobno startą marchewkę i wszystko dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 8 równych kawałków. Na każdy nałożyć porcję mięsa i uformować ciastka. Wierzch posmarować olejem i posypać ziarnami czarnuszki. Piec w nagrzanym do 185°C piekarniku przez 20 min.

Wskazówka: Wyśmienicie smakuje ze śmietanowym dipem, chili i świeżą kolendrą.

Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

Adres zwrotny

www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com

Opis produktu

Czarnuszka charakteryzuje się pikantnym aromatem, dlatego zmielona może stanowić świetny substytut pieprzu. W smaku przypomina nieco sezam z lekką nutą kminku. Czarnuszka jest również nazywana: czarnym kminem, rzymską kolendrą czy kwiatem kopru.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Adres producenta

Kotányi GmbH
A-2120 Wolkersdorf/PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.

Email kontaktowy

info.pl@kotanyi.com

Adres internetowy

www.kotanyi.com

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Pozostałe informacje

Opakowanie zachowujące aromat

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: Ziaren czarnuszki używa się podobnie do maku - posypuje się nimi wierzch ciast, chlebów, pit i małych ciastek.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Czarnuszka cała

Informacje dla alergików: pozostały tekst

Produkt może zawierać śladowe ilości zboża zawierającego gluten, jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza) i gorczycy.



Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.