1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5901032034795
Dodatkowe informacje
Producent
Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Składniki
czosnek
pieprz
tymianek
majeranek
papryka
rozmaryn
cebula
sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do indyka, mieszanka przyprawowa.
Cechy
100 % naturalny smak
O marce
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 160
Głębokość - 8
Szerokość - 103
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Przepisy
Smażone medaliony z indyka z sosem grzybowym
Dla 4 osób:
8 medalionów z indyka (70 g każdy),
2 łyżki przyprawy do Indyka Kotányi,
2 łyżki masła, 2 łyżki oleju,
250 g grzybów, 2 małe cebule, białe wino,
250 ml śmietanki, 2 łyżki sosu pieczeniowego, 2 łyżki szczypiorku.
Przygotowanie:
Drobno posiekaj grzyby i cebulę. Natrzyj medaliony przyprawą do Indyka Kotányi.
Powoli smaż medaliony z każdej strony na maśle i oleju, przez około 3 minuty. Wyjmij z patelni, owiń folią aluminiową i utrzymuj w cieple. W sosie z pieczenia podsmaż grzyby i cebulę, następnie zdeglasuj całość białym winem. Dodaj śmietankę i sos pieczeniowy, gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj szczypiorek i sól do smaku.
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 477 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g |
W tym kwasy tł. nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 12 g |
W tym cukry | 3,3 g |
Białko | 5,6 g |
Sól | 62,0 g |