purella superfoods Komosa ryżowa trzy kolory BIO 100g
Udostępnij na FacebookuInkowie nazwali komosę „matką wszystkich ziaren”. Quinoę uprawiano już ponad 5 tys. lat temu. Na świecie hoduje się setki rodzajów tej rośliny, jednak do najpopularniejszych należy komosa biała, komosa czerwona oraz czarna. Komosa trójkolorowa to połączenie tych 3 najpowszechniej występujących typów rośliny. Nazywana „świętym ziarnem Inków”, komosa ryżowa trójkolorowa to doskonała alternatywa dla ryżu jako naturalnie bezglutenowa alternatywa dla zbóż zawierających gluten. Uprawiana jest w Ameryce Południowej i znana jako quinoa lub ryż peruwiański.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5903246561555
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Peru
Opis marketingowy
Inkowie nazwali komosę „matką wszystkich ziaren”. Quinoę uprawiano już ponad 5 tys. lat temu. Na świecie hoduje się setki rodzajów tej rośliny, jednak do najpopularniejszych należy komosa biała, komosa czerwona oraz czarna. Komosa trójkolorowa to połączenie tych 3 najpowszechniej występujących typów rośliny. Nazywana „świętym ziarnem Inków”, komosa ryżowa trójkolorowa to doskonała alternatywa dla ryżu jako naturalnie bezglutenowa alternatywa dla zbóż zawierających gluten. Uprawiana jest w Ameryce Południowej i znana jako quinoa lub ryż peruwiański.
Składniki
komosa ryżowa biała bio (70%), komosa ryżowa czerwona bio (15%), komosa ryżowa czarna bio (15%)
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
10 - 25 °C
Nazwa producenta
Purella Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 14 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,9 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 67 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1625 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 445 kcal/100g |
W porcji 50 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,9 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 19 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 19 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 26 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 27 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |