Purella superfoods Surowe kruszone ziarna kakao BIO 21g
Udostępnij na FacebookuOryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani innych składników. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
1 szt - 0,021 kg
Kod kreskowy: 5903246561531
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. Można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. Ziarna możesz również dodać do wypieków, jogurtu czy lodów.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Peru
Opis marketingowy
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani innych składników. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki
100% kruszonych ziaren surowego kakao bio.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
Purella Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,2 g |
Zawartość białek | 13 g |
Zawartość błonnika | 23 g |
Cukry | 1,5 g |
Zawartość węglowodanów | 6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 30 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 52 g |
Wartość energetyczna kJ | 2416 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 577 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 29 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 29 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 74 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 150 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 26 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |