PUTKA Babka pomarańczowa 400 g
Udostępnij na FacebookuBabka z ciasta piaskowego o smaku pomarańczowym udekorowana lukrem oraz skórką pomarańczową
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901948000242
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Babka z ciasta piaskowego o smaku pomarańczowym udekorowana lukrem oraz skórką pomarańczową
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, JAJA, olej rzepakowy, syrop glukozowy, gluten PSZENNY, skórka pomarańczowa (3%), suszony koncentrat pomarańczy (1,4%), aromat pomarańczy, olej palmowy, skrobia modyfikowana, substancje spulchniające: E450, E500, emulgatory: E471, E475, sól, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, barwniki: karoteny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, białka MLEKA
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
18 - 22 °C
Nazwa producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,71 g |
Zawartość białek | 5,4 g |
Zawartość błonnika | 0,30 g |
Cukry | 10 g |
Zawartość węglowodanów | 48 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 19 g |
Wartość energetyczna kJ | 1531 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 366 kcal |
W porcji 40 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 19 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,12 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,28 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 612 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 7,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,88 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 146 kcal |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,0 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 4 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 5 %RWS |