1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5901948001287
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ciasto drożdżowe z dużą ilością maku
Składniki
masa makowa 54% (mak (23%), cukier, JAJA, jabłko, woda, rodzynki, skórka pomarańczowa, skrobia ziemniaczana, aromat migdałowy), mąka PSZENNA, cukier, margaryna (olej rzepakowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), JAJA, ORZESZKI ARACHIDOWE, drożdże, mak (1%), olej rzepakowy, MLEKO w proszku, sól, aromat waniliowy, barwnik: karoteny.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
18 - 22 °C
Nazwa producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,38 g |
Zawartość białek | 8,1 g |
Zawartość błonnika | 3,5 g |
Cukry | 28 g |
Zawartość węglowodanów | 47 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 11 g |
Wartość energetyczna kJ | 1384 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 330 kcal |
W porcji 42 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,97 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 581 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 139 kcal |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 20 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,16 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,5 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 13 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |