PUTKA Mazurek czekoladowy 400 g
Udostępnij na FacebookuDekoracyjny mazurek z ciasta biszkoptowego z kremem czekoladowym
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901948002239
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Dekoracyjny mazurek z ciasta biszkoptowego z kremem czekoladowym
Składniki
czekolada 28% (cukier, kakao, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny ze słonecznika), mąka PSZENNA, cukier, tłuszcz palmowy, margaryna (olej rzepakowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), JAJA, MLEKO w proszku, mąka ziemniaczana, MIGDAŁY, olej rzepakowy, ORZECHY LASKOWE, żurawina liofilizowana, cukier wanilinowy, substancje spulchniające: E450, E500, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyny z SOI, aromat maślany
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
6 - 12 °C
Nazwa producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,32 g |
Zawartość białek | 5,9 g |
Zawartość błonnika | 2,9 g |
Cukry | 42 g |
Zawartość węglowodanów | 52 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 30 g |
Wartość energetyczna kJ | 2115 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 507 kcal |
W porcji 40 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 17 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 203 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 846 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 12 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 21 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,13 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 10 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 17 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 26 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 19 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |