Roślinny zamiennik jajek
Udostępnij na FacebookuveGGs to roślinny zamiennik jajek wyprodukowany ze 100% naturalnych składników . Odmierz ilość jajek jaką potrzebujesz do przepisu , zmieszaj proszek z wodą i zobacz jak po chwili zamieni się w wegejajko! veGGs to łatwy w użyciu substytut jajka służący do łączenia składników , nie zawiera cholesterolu , glutenu , alergenów , konserwantów , GMO , ani innych chemicznych dodatków.
1 szt - 0,064 kg
Kod kreskowy: 5907222657010
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
tapioka ( skrobia z manioku ) ,
mąka ziemniaczana ,
łuska babki jajowatej ,
inulina ( błonnik z cykorii ) ,
substancja zagęszczająca : guma guar ,
czarna sól himalajska Kala Namak ;
barwnik naturalny : karoteny roślinne
Przechowywanie
Przechowywać zamknięte w suchym , zacienionym , chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Wlej do naczynia 50 ml wody ( 2 duże miarki ) , dodaj 5 ml proszku veGGs ( 1 płaska miarka ) , energiczne wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaka i odstaw na 3 minuty . Twoje wegejajko jest gotowe.
veGGs stosuj wszędzie tam , gdzie używasz jajek do łączenia składników. Doskonale sprawdza się w ciastach , ciastkach , naleśnikach , racuchach , plackach ziemniaczanych , burgerach warzywnych , kotletach mielonych , do panierek , klusek , makaronu domowego , leniwych czy ciasta na pierogi .
Stosuj tyle " wegejajek " ile kurzych jaj przewiduje przepis . Jedno wegejajko objętościowo równe jest jednemu dużemu jajku kurzemu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
NEWFOOD
Brian McWhorter Company
ul. Raszyńska 22B
05-500 Piaseczno
Adres zwrotny
NEWFOOD
Brian McWhorter Company
ul. Raszyńska 22B
05-500 Piaseczno
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | w porcji 3,2 g ( 1 wegejajko ) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1264 kJ / 301 kcal | 38 kJ / 9 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,3 g | 0 g |
Węglowodany | 56 g | 1,7 g |
w tym cukry | 2,3 g | 0 g |
Błonnik | 27 g | 0,8 g |
Białko | 2,8 g | <0,05 g |
Sól | 1,9 g | 0,06 g |