Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Udostępnij na FacebookuCukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku. Polecamy... Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5900617002488
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier trzcinowy nierafinowany typ "Demerara"
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Opis produktu
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa...
Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku.
Polecamy...
Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów.
Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 191
Głębokość - 48
Szerokość - 97
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
www.sente.pl
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Kontakt
Sante A. Kowalski Sp. j.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy
Nasz przepis na aromatyczną kawę...
Zaparz w imbryczku swoją ulubioną kawę. Do filiżanki małej 2/3 jej objętości oraz dodaj ciepłego mleka doprawionego odrobiną wanilii i cynamonu. Dodaj kilka kryształów cukru trzcinowego do smaku. Rozkoszuj się wybornym smakiem i aromatem tak przyrządzonego napoju.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Mauritius
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Adres internetowy
www.sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1690 kJ / 398 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99,4 g |
w tym cukry | 99,4 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |