Sante Otręby pszenne 150 g
Udostępnij na FacebookuOtręby pszenne Otręby pszenne mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety ze względu na: - wysoką zawartość błonnika - źródło witamin: wit. B6, niacyny, tiaminy, wit. E, kwasu foliowego - zawartość składników mineralnych: fosforu, magnezu, żelaza, cynku, potasu, manganu Zawarty w Otrębach pszennych Sante magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów*. *Już jedna porcja (20 g) Otrąb pszennych Sante spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i aktywnego trybu życia, pomoże uzyskać powyższy efekt zdrowotny. Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu. Żywność funkcjonalna - Na zdrowie! Żywność funkcjonalna To żywność zawierająca substancje bioaktywne takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5900617000132
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
otręby pszenne
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać mleko, soję, orzeszki arachidowe oraz orzechy.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Otręby pszenne stabilizowane.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
witamina: B6, B1, E
fosfor, magnez, żelazo
Opis produktu
Otręby pszenne
Otręby pszenne mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety ze względu na:
- wysoką zawartość błonnika
- źródło witamin: wit. B6, niacyny, tiaminy, wit. E, kwasu foliowego
- zawartość składników mineralnych: fosforu, magnezu, żelaza, cynku, potasu, manganu
Zawarty w Otrębach pszennych Sante magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów*.
*Już jedna porcja (20 g) Otrąb pszennych Sante spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i aktywnego trybu życia, pomoże uzyskać powyższy efekt zdrowotny.
Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
Żywność funkcjonalna - Na zdrowie!
Żywność funkcjonalna
To żywność zawierająca substancje bioaktywne takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne.
Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
Zalecenia dla alergików
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Migdały - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 32
Wysokość - 242
Szerokość - 170
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Sante Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
serwis@sante.pl
www.sante.pl
Adres zwrotny
Sante Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
serwis@sante.pl
www.sante.pl
Kontakt
Sante sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Otręby pszenne mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety ze względu na: wysoką zawartość błonnika, źródło witamin: wit. B6, niacyny, tiaminy, wit. E, kwasu foliowego
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy
Kuchnia Sante
Wegetariańskie „co nieco"
Składniki:
2 surowe marchewki, 2 jabłka kwaśne, mieszanka płatków (pszenne, żytnie, owsiane, kukurydziane), wg upodobania: pestki dyni, słonecznika, wiórki kokosowe, rodzynki, siemię lniane, Otręby pszenne Sante (4 łyżki), kefir lub jogurt naturalny (1/3 szklanki).
Sposób przygotowania:
Zetrzyj na tarce marchewkę i jabłko, wymieszaj. Dodaj mieszankę płatków i otręby pszenne. Całość wymieszaj z kefirem lub jogurtem.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 7 porcji produktu.
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Adres internetowy
www.sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | Wartość odżywcza w porcji 20 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1109 kJ / 267 kcal | 222 kJ / 53 kcal |
Tłuszcz | 4,8 g | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,2 g |
Węglowodany | 19 g | 3,8 g |
w tym cukry | 2,3 g | 0,5 g |
Błonnik | 42 g | 8,4 g |
Białko | 16 g | 3,2 g |
Sól | 0,02 g | <0,01 g |
Witaminy: | ||
Witamina B6 | 0,69 mg (49 %)* | 0,14 mg (10 %)* |
Tiamina (Wit.B1) | 0,91 mg (83 %)* | 0,18 mg (17 %)* |
Niacyna | 18 mg (113 %)* | 3,6 mg (23 %)* |
Witamina E | 2,8 mg (23 %)* | 0,56 mg (5 %)* |
Kwas foliowy | 32,8 µg (16 %)* | 6,6 µg (3 %)* |
Składniki mineralne: | ||
Potas | 1754 mg (88 %)* | 351 mg (18 %)* |
Fosfor | 1622 mg (232 %)* | 324 mg (46 %)* |
Magnez | 681 mg (182 %)* | 136 mg (36 %)* |
Żelazo | 18 mg (129 %)* | 3,6 mg (26 %)* |
Cynk | 11 mg (110 %)* | 2,2 mg (22 %)* |
Mangan | 5,2 mg (260 %)* | 1,04 mg (52 %)* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. | ||
Opakowanie zawiera 7 porcji produktu. |