Ser Feta Grecka Jansen
Udostępnij na FacebookuSer biały, miękki, wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem mleka koziego, moczony w solance. Ser podpuszczkowy dojrzewający.
                            
                            1 kg 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 86621                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko owcze
pasteryzowane mleko kozie
podpuszczka
sól morska
kultury mleczarskie
Marka
Jansen
Opis produktu
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z greckiego mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody. Posiada słony smak i zwartą, lekko ziarnistą konsystencję. Doskonały do sałatek i pizzy.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s. m.: min. 43%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 2 °C do 4 °C
Adres producenta
Roussas Dairy S.A.
37100 Almyros
Grecja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.p
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1100 kJ/ 265 kcal | 
| tłuszcz | 21 g | 
| węglowodany | 1,4 g | 
| w tym cukry | <0,1 g | 
| białko | 17,5 g | 
| sól | 3 g | 
 
            
