Ser Feta Grecka Jansen
Udostępnij na FacebookuSer biały, miękki, wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem mleka koziego, moczony w solance. Ser podpuszczkowy dojrzewający.
1 kg
Kod kreskowy: 86621
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko owcze
pasteryzowane mleko kozie
podpuszczka
sól morska
kultury mleczarskie
Marka
Jansen
Opis produktu
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z greckiego mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody. Posiada słony smak i zwartą, lekko ziarnistą konsystencję. Doskonały do sałatek i pizzy.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s. m.: min. 43%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 2 °C do 4 °C
Adres producenta
Roussas Dairy S.A.
37100 Almyros
Grecja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.p
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1100 kJ/ 265 kcal |
tłuszcz | 21 g |
węglowodany | 1,4 g |
w tym cukry | <0,1 g |
białko | 17,5 g |
sól | 3 g |