Ser Fondue Emmi Original
Udostępnij na FacebookuFondue classic - to potrawa z sera przygotowana wg oryginalnej szwajcarskiej receptury! Fondue to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, dostępne w trzech wersjach smakowych. Mieszankę Fondue wystarczy jedynie odgrzać zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zawiera już wszystkie potrzebne składniki. Fondue najlepiej serwować z odpowiednio przyrządzonym pieczywem lub kawałkami warzyw. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera m.in. 40% tł. w s.m.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 7610061100019
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ser szwajcarski 52% (mleko krowie, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, sól),
białe wino,
woda,
mąka ziemniaczana,
wiśniówka,
sól,
sól emulgująca E339,
przyprawy.
Marka
Temar
Dodatkowe informacje
Produkt pasteryzowany, zawiera alkohol.
Opis produktu
Oryginalna szwajcarska potrawa z sera, min. 40% tł. w s.m. Gotowa do spożycia po podgrzaniu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temp. od +5 °C do + 14 °C
Przygotowanie i stosowanie
1. Zawartość torebki przełożyć do kociołka lub odpowiedniego garnka, uprzednio natartego ząbkiem czosnku.
2. Kociołek należy podgrzewać i doprowadzić fondue do zagotowania
3. Następnie doprawić fondue pieprzem, papryką, czosnkiem oraz gałką muszkatołową i postawić na podgrzewaczu świecowym. Pokrojone kawałki bułki nabijać na widelce i zanurzać w fondue.
Adres zwrotny
PPH TEMAR Sp. J.
ul. Tartaczna 34
40 - 749 Katowice
www.temar.pl