1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 7610563105000
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ser Gruyere:
surowe mleko krowie,
sól,
bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka cielęca)
ser Emmentaler :
surowe mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka cielęca)
ser Raclette :
pasteryzowane mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka,
twardy ser szwajcarski :
pasteryzowane mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka
białe wino,
woda,
skrobia ziemniaczana,
napój alkoholowy - Kirsch,
emulgator -polisfosforan,
sól,
przyprawy.
Marka
Jansen
Opis produktu
Oryginalne szwajcarskie Fondue gotowe do użycia. Mieszanka trzech serów: mocnego, dodającego pikantności Gruyere z niepasteryzowanego mleka, łagodnego i słodkiego Emmentalera oraz Raclette, który pełnię smaku uzyskuje właśnie po podgrzaniu.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s.m. 45%, w m.c. 28%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C
Przygotowanie i stosowanie
Zawartość opakowania przełożyć do mniejszego garnka, podgrzewać masę ciągle mieszając aż stanie się ona kremowa (około 5-6 min.)
Dodać pieprz i gałkę muszkatołową. Przygotowany ser przełożyć do naczynia do Fondue z podgrzewaczem.
sposób podania : Kawałki bagietki nabijać na widelczyk i moczyć w Fondue.
Adres producenta
Lustenberger + Durst SA,
CH-6330 Cham,
Szwajcaria
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 950 kJ/ 228 kcal |
tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10 g |
węglowodany | 4 g |
białko | 15 g |
sól | 0,8 g |