Ser Halloumi Jansen
Udostępnij na FacebookuHalloumi to cypryjski ser wytwarzany z mieszanki pasteryzowanego mleka krowiego, koziego i owczego z dodatkiem mięty. Ze względu na swoje właściwości i oryginalny smak uznawany jest za klejnot kuchni śródziemnomorskiej. Idealny do opiekania, grillowania i smażenia, ponieważ nie kruszy się i co ciekawe nie topi a pod wpływem temperatury nabiera dodatkowych walorów smakowych.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5701638127354
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mieszanka pasteryzowanego mleka krowiego, koziego i owczego
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
suszone liście mięty
Opis produktu
Ser podpuszczkowy dojrzewający.
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 5°C
Adres producenta
Wyprodukowano na Cyprze dla:
Nordex Food A/S,
Nordre Ringgade 2,
9330 Dronninglund,
Dania
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1350 kJ/ 325 kcal |
tłuszcz | 25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany | 2 g |
w tym cukry | 1 g |
białko | 23 g |
sól | 3 g |