Ser manouri
Udostępnij na FacebookuSer półmiękki serwatkowy wyprodukowany w Grecji. PDO – Protected Destination of Origin – chroniona nazwa pochodzenia.
1 kg
Kod kreskowy: 87033
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
serwatka z pasteryzowanego mleka owczego
serwatka z pasteryzowanego mleka koziego
śmietana
sól
Marka
Jansen
Opis produktu
Wytwarzany z mieszanki serwatki z owczego i koziego mleka. Jest śnieżnobiały, nie posiada skórki ani oczek. Ma łagodny serwatkowo - mleczny smak. Konsystencją przypomina lekki sernik. Doskonale nadaje się do deserów, wypieków, sałatek i zapiekanek. Wspaniale smakuje z miodem.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s. m.: 70%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C
Adres producenta
Hotos
Iroon Polytechniou 30,
40011 Falani,
Grecja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1945 kJ/ 469 kcal |
tłuszcz | 42,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 30,76 g |
węglowodany | 1,8 g |
białko | 8,4 g |
sól | 2,5 g |