Ser skarby serowara bursztyn
Udostępnij na FacebookuSer Bursztyn. Głównymi cechami, które go wyróżniają, to najlepsze mleko od wybranych gospodarstw, specyficzna podpuszczka i szczepionki, 4 doby spędzone w solance i przede wszystkim wyjątkowo długi czas dojrzewania: 6, 8 i 12 miesięcy dla różnych wersji Bursztyna. Miąższ tego sera jest wyraźnie zwarty, lekko kruchy z charakterystycznymi kryształkami w masie serowej.Ser sprzedajemy w kawałku.
1 kg
Kod kreskowy: 5900000016139
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mleko,
sól,
stabilizator - chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej,
substancja konserwująca- lizozym z białka jaja kurzego, barwnik- anatto.
Marka
" Spomlek "
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Spomlek
ul. Generała F. Kleeberga 12
21-300 Radzyń Podlaski
Adres zwrotny
Spomlek
ul. Generała F. Kleeberga 12
21-300 Radzyń Podlaski