Ser smażony półtłusty z kminkiem Frąck 200g
Udostępnij na FacebookuSer smażony półtłusty z kminkiem to tradycyjny produkt regionalny, w 100% z polskiego mleka, bez substancji zagęszczających i konserwujących, miękki i bardziej smarowny. Dla wielu smakoszy szczególnie z regionu Wielkopolski pozwala na powrót do smaków z dzieciństwa. Zdrowy kminek jest najbardziej popularnym jego dodatkiem smakowym.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5904606000400
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
okład do pieczywa
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser smażony półtłusty z kminkiem to tradycyjny produkt regionalny, w 100% z polskiego mleka, bez substancji zagęszczających i konserwujących, miękki i bardziej smarowny.
Dla wielu smakoszy szczególnie z regionu Wielkopolski pozwala na powrót do smaków z dzieciństwa. Zdrowy kminek jest najbardziej popularnym jego dodatkiem smakowym.
Składniki
twaróg chudy 90%, masło 8,4%, sól, kminek 0,4%, węglany sodu-reg. kwasowości.
Temperatura przechowywania min - max
2x8 °C
Nazwa producenta
ZPSIH Frąckowiak s.j.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,8 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,4 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,5 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4,4 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 6,8 g |
| Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 597 kJ |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 142 kcal |
| g/100g | |
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,8 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,4 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,5 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4,4 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 6,8 g |
| Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 597 kJ |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 142 kcal |
| W porcji 100 g | |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,4 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,8 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 142 kcal |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 597 kJ |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,8 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4,4 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 2,5 g |




