Soja Primavika w pomidorach
Udostępnij na FacebookuSoja w sosie pomidorowym. Jest to potrawa, która ze względu na dużą zawartości soi, można taraktować jako podstawowe danie obiadowe lub jako dodatek do ryżu, kaszy, ziemniaków czy makaronu. Soja zawiera dużo białka (40-45%) oraz potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, miedź, żelazo i siarkę. Natomiast pomidory wzbogacają produkt w wit. C, B3 oraz potas.
1 szt - 0,440 kg
Kod kreskowy: 5900672300048
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda, soja 49%, koncentrat pomidorowy 23%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepakowy, sól, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego
Opis produktu
Delikatne w smaku, lekko słodkawe ziarenka soi w aromatycznym sosie pomidorowym z pewnością zasmakują nie tylko dorosłym, ale też i dzieciom. Soja jest niezwykle bogata w białko (40-45%) oraz potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, miedź, żelazo i siarkę.
Pomidory dodatkowo wzbogacają produkt w wit. C, B3.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.
Przygotowanie i stosowanie
Spożywana z dodatkiem ryżu, kaszy, makaronu czy chleba, dostarczy nam pełnowartościowe, smaczne danie
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Primavika Sp. z o.o.
Ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki
Adres zwrotny
Primavika Sp. z o.o.
Ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 643 kJ / 153 kcal |
tłuszcz | 5,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 16 g |
w tym cukry | 4,8 g |
białko | 9,4 g |
sól | 0,7 g |