1 szt - 0,165 kg
Kod kreskowy: 5902898823813
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka bezglutenowa z sorgo 55%
mąka z komosy ryżowej (quinoa) 14%
mąka gryczana
cukier trzcinowy
zakwas ryżowy w proszku (mąka ryżowa, kultury bakterii mlekowych)
drożdże suszone
błonnik Psyllium (Babka jajowata)
błonnik ziemniaczany 2%
sól morska jodowana
białko grochu 0,7%
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Produkt bezglutenowy.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Piec w piekarniku - Od temperatury otoczenia
Przygotuj:
3 łyżki oleju, 160 ml wody o temperaturze pokojowej (ok. 27°C)
1. Do miski wsyp mieszankę, dolej olej i wodę. Wymieszaj składniki drewnianą łyżką lub robotem, aż do uzyskania jednolitej masy (lekko klejącej się do rąk).
2. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 45 minut.
3. Nagrzej piekarnik do 250°C.
4. Papier do pieczenia skrop lekko oliwą. Uformuj z ciasta pożądany kształt o wysokości ok. 5 mm. Jeśli ciasto będzie się kleiło, nasmaruj dłonie lub wałek oliwą. Placek razem z papierem przełóż na blachę. Posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki.
5. Piecz przez ok. 7 minut i 30 sekund, na najniższej półce piekarnika.
Najlepiej smakuje na gorąco.
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A
05-152 Czosnów
Polska
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A
05-152 Czosnów
Polska
www.yummity.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1498 kJ / 355 kcal |
tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 64 g |
w tym cukry | 7,0 g |
błonnik | 10 g |
białko | 12 g |
sól | 1,8 g |
magnez | 102,55 mg (27%)* |
*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |