Stiratini z dodatkiem cebuli
Udostępnij na FacebookuZwyczaj chrupania paluszków chlebowych pochodzi z Włoch. Włosi chrupią je przed każdym większym posiłkiem jako przystawkę. Paluszki podaje się tam samodzielnie lub też z dodatkiem szynki parmeńskiej, serów, salami czy różnego rodzaju dipów. Stiratini to tradycyjne włoskie paluszki chlebowe wypiekane w całkowicie naturalny sposób - na bazie mąki pszennej z dodatkiem drożdży i słodu. Dodatek cebuli nadaje im intensywnego aromatu i specyficznego smaku.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 8002333010185
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna (gluten),
olej roślinny,
cebula (8%),
drożdże piwne,
sól,
słód
Opis produktu
Najlepsze włoskie paluchy chlebowe wzbogacone cebulką. Przygotowane według tradycyjnej receptury, pieczone, a nie smażone. Firma Panealba gwarantuje jakość składników.Dla wygody oraz zachowania idealnej świeżości zostały zapakowane w małe paczuszki. To synonim włoch! Spotkasz je w każdej knajpce jako "czekadełko"przed posiłkiem. Znajdziesz na każdym stole przekąskowym podczas przyjęć. Zostaniesz nimi poczęstowany do kieliszka wina.
Przechowywanie
w suchym, chłodnym miejscu
Przygotowanie i stosowanie
gotowy do użycia
Pyszna i lekka przekąska polecana zarówno jako dodatek do codziennych potraw.
Zamiast pieczywa.
Wykwintna pyszna przekąska na eleganckie przyjęcie.
Wystarczy owinąć je plastrem szynki, sera lub dodać świeżą gałązkę aromatycznej bazylii.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres zwrotny
De Care Sp. z o.o. Pieńków 147A 05-152 Czosnów www.decare.pl e-mail: decare@decare.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1663 kJ / 394 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 66 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 11 g |
sól | 2,0 g |