Stiratini z dodatkiem czarnych oliwek
Udostępnij na FacebookuZwyczaj chrupania paluszków chlebowych pochodzi z Włoch. Włosi chrupią je przed każdym większym posiłkiem jako przystawkę. Paluszki podaje się tam samodzielnie lub też z dodatkiem szynki parmeńskiej, serów, salami czy różnego rodzaju dipów. Stiratini to tradycyjne włoskie paluszki chlebowe wypiekane w całkowicie naturalny sposób - na bazie mąki pszennej z dodatkiem drożdży i słodu. Dodatek czarnych oliwek nadaje im specyficznego włoskiego smaku.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 8002333010161
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna (gluten), olej roślinny, czarne oliwki (8%), drożdże piwne, sól, słód.
Opis produktu
Zwyczaj chrupania paluszków chlebowych przed głównym posiłkiem jest we Włoszech niezwykle popularny. Stiratini to wypiekane z naturalnych składników - mąki pszennej, drożdży i słodu - tradycyjne paluszki włoskie.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać sezam
Przechowywanie
w suchym, chłodnym miejscu
Przygotowanie i stosowanie
gotowy do użycia
Pyszna i lekka przekąska polecana zarówno jako dodatek do codziennych potraw.
Zamiast pieczywa.
Wykwintna pyszna przekąska na eleganckie przyjęcie.
Wystarczy owinąć je plastrem szynki, sera lub dodać świeżą gałązkę aromatycznej bazylii.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres zwrotny
De Care Sp. z o.o. Pieńków 147A 05-152 Czosnów www.decare.pl e-mail: decare@decare.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1723 kJ/ 404 kcal |
Tłuszcz | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 14 g |
sól | 2 g |