1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5900335022461
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, sezam.
Składniki
aromat: ekstrakt z papryki
filety śledziowe marynowane ze skórą 60%*
cebula smażona 28,4% (cebula marynowana, cukier, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają seler), regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacze: kwas: cytrynowy, askorbinowy)
Obszar 1 lub 2 wskazano na wieczku
olej rzepakowy 10%
rodzynki sułtańskie 1,6%
*Obszar połowu: 1) Śledź atlantycki (Clupea harengus) Złowione w Północno-wschodni Atlantyk (FAO 27) w Morzu Północnym lub Norweskim 2) Śledź bałtycki (Clupea harengus membras) Złowione: Morze Bałtyckie (FAO 27. IIId). Narzędzie połowowe: włoki
Marka
SuperFish
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zawijane filety śledziowe marynowane z zasmażaną cebulą w oleju i rodzynkami
Cechy
zawijane z fileta
bez substancji konserwujących
bez substancji słodzących
wolne od GMO
źródło kwasów Omega-3
gotowe do podania
duże rodzynki
bez konserwantów
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 102
Głębokość - 161
Wysokość - 37
Rodzaj opakowania
Typ - Papier / plastik
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
SuperFish S.A.
Kukinia 43
78-111 Ustronie Morskie
przez:
Symbol zakładu produkcyjnego (A lub B) wskazany w numerze partii
Adres zwrotny
SuperFish S.A.
Kukinia 43
78-111 Ustronie Morskie
Kontakt
SuperFish S.A.
Oświadczenia żywieniowe
Źródło kwasów Omega-3
Adres kontaktowy
Kukinia 43
78-111 Ustronie Morskie
Dodatki
Substancje słodzące - Nie zawiera
Składniki modyfikowane genetycznie - Nie zawiera
konserwanty - Nie zawiera
Pochodzenie
Obszar połowu ryb - Obszar połowu: 1) Śledź atlantycki (Clupea harengus) Złowione w Północno-wschodni Atlantyk (FAO 27) w Morzu Północnym lub Norweskim 2) Śledź bałtycki (Clupea harengus membras) Złowione: Morze Bałtyckie (FAO 27. IIId). Narzędzie połowowe: włoki. Obszar 1 lub 2 wskazano na wieczku.
Łacińska nazwa ryby
Clupea harengus, Clupea harengus membras
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS** w 100 g produktu |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1094 kJ/263 kcal | 13% |
Tłuszcz, w tym: | 20 g | 29% |
kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g | 10% |
Węglowodany, w tym: | 9,8 g | 4% |
cukry | 9,8 g | 11% |
Białko | 11 g | 22% |
Sól | 2,0 g | 33% |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,1 g (suma EPA i DHA powyżej 40 mg) | ||
%RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |