Sweet Family Cukier drobny 1000 g
Udostępnij na FacebookuCukier drobny Sweet Family to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji o wszechstronnym zastosowaniu. Cukier drobny szybko ulega rozpuszczaniu, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast, ciasteczek oraz biszkoptów. Niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów oraz świeżych owoców, doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów, a także sałatek owocowych.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5906881896532
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Sweet Family
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier drobny.
Opis produktu
Cukier drobny Sweet Family to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji o wszechstronnym zastosowaniu.
Cukier drobny szybko ulega rozpuszczaniu, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast, ciasteczek oraz biszkoptów.
Niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów oraz świeżych owoców, doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów, a także sałatek owocowych.
Dodatkowe informacje
Po przepisy i słodkie inspiracje zapraszamy na:
www.sweet-family.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze pokojowej
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 81
Wysokość - 149
Szerokość - 102
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Nordzucker Polska S.A.
ul. 5 Stycznia 54
64-330 Opalenica
www.nordzucker.pl
Adres zwrotny
Nordzucker Polska S.A.
ul. 5 Stycznia 54
64-330 Opalenica
www.nordzucker.pl
Kontakt
Nordzucker Polska S.A.
Adres kontaktowy
ul. 5 Stycznia 54
64-330 Opalenica
Przepisy
Kruche ciasteczka posypane cukrem
Składniki:
350 g mąki pszennej
180 g schłodzonego masła
80 g cukru pudru
1 jajko
1 żółtko
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
szczypta soli
30 g cukru drobnego
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i połączyć z masłem pokrojonym na małe kawałki. Do masy dodać przesiany cukier puder, szczyptę soli, ekstrakt z wanilii, jajko oraz żółtko. Ciasto wyrabiać do połączenia się składników w jednolitą masę, a następnie odstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 5 milimetrów. Ciasteczka o dowolnych kształtach ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Każde ciasteczko obficie oprószyć cukrem. Piec w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
Smacznego!
Adres internetowy
www.nordzucker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
- w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |