Symbio Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego jaglanego 430 g
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,430 kg
Kod kreskowy: 5902340978993
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól himalajska
składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
mielone łuski babki jajowatej (4,7 %)*
mąka jaglana (55 %)*
cukier trzcinowy*
skrobia kukurydziana (34 %)*
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy.
Marka
Symbio
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba.
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01, Rolnictwo UE/spoza UE
Dodatkowe informacje
Pomagamy dzieciom z celiakią przekazując 3 % ze sprzedaży na szpitale dziecięce
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 211
Szerokość - 124
Głębokość - 50
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Look Food SA
Al. Jerozolimskie 151 lokal 3U
02-326 Warszawa
Adres zwrotny
Look Food SA
Al. Jerozolimskie 151 lokal 3U
02-326 Warszawa
Kontakt
Look Food SA
Adres kontaktowy
Al. Jerozolimskie 151 lokal 3U
02-326 Warszawa
Informacje dot. stylu życia
Organiczne
Bezglutenowy
Przepisy
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsyp do misy miksera, dodaj 25 g świeżych lub 10 g suszonych drożdży, dwie duże łyżki stołowe dobrej oliwy i 500 ml ciepłej wody. Miksuj aż do dokładnego połączenia się składników i zgęstnienia ciasta, ok. 5 min. Następnie ciasto przełóż do podłużnej foremki, o wielkości mniej więcej 28 x 12 x 8 cm. Włóż foremkę z ciastem do piekarnika nastawionego na 40 stopni, bez termo-obiegu. Gdy ciasto zwiększy swoją objętość o 60-70 % (po ok. 15-20 min.), zwiększ temperaturę piekarnika do 220 stopni na 15 min. Potem zmniejsz na 190, na kolejne 15-20 min.
Rodzaj materiału opakowania
Box - 5 - PP
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1439 kJ/344 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 74 g |
- w tym cukry | 4,4 g |
Błonnik | 5,9 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 3,0 g |