1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907500500021
Dodatkowe informacje
Producent
Szczepanki
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Marka
Szczepanki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500 poznańska
Cechy
mąka prosto z młyna
Produkt polski
O marce
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 100
Wysokość - 183
Głębokość - 80
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Adres producenta
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Adres zwrotny
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
www.szczepanki.pl
Kontakt
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Przepisy
Pizza z pieczarkami, papryką i salami
składniki: mąka pszenna poznańska - 3 szklanki, drożdże prasowane - 20 g, woda - 1 szklanka, oliwa z oliwek - 50 g, sól - 10 g, cukier - 50 g, pieczarki - 20 dkg, papryka - 1 szt., cebula 2 szt., salami - 20 dkg, sos pomidorowy, zioła.
Mąkę przesiać, drożdże rozpuścić w wodzie. Wszystkie składniki połączyć jednocześnie. Zagniatać ciasto do momentu, aż zacznie odchodzić od podłoża. Wyrobione ciasto odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Następnie ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i rozwałkować je na odpowiednią grubość w kształt koła. Na rozwałkowane ciasto nałożyć sos pomidorowy, posypać ziołami, a następnie nakładać pieczarki, paprykę, cebulę i salami. Po upływie 15 minut włożyć do nagrzanego piekarnika do 250°C na ok. 10 minut.
Kraj
Country of Origin - Poland
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski
Adres internetowy
www.szczepanki.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1472 kJ/347 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0 g |