1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907500500038
Dodatkowe informacje
Producent
Szczepanki
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Marka
Szczepanki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 450 tortowa
Cechy
Produkt polski
mąka prosto z młyna
O marce
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 101
Głębokość - 81
Wysokość - 174
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Adres zwrotny
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
www.szczepanki.pl
Kontakt
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Przepisy
Przepis na kruche ciasteczka
składniki: 1 kg mąki Szczepanki typ 450, 3 jaja, 1 szklanka cukru, 1 kostka margaryny, ¾ łyżki kwaśnej śmietany, 1 proszek do pieczenia, 1 cukier waniliowy.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu suchych składników dodajemy margarynę, jajka i śmietanę. Zagniatamy ciasto do momentu, aż przestanie się kleić do rąk. Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy szklanką okrągłe kształty. Posypujemy ciasteczka cukrem i nakładamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę. Wypiekamy w temperaturze 180°C przez 15 min.
Kraj
Country of Origin - Poland
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05907500510037
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski
Adres internetowy
www.szczepanki.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1472 kJ/347 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0 g |