1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907500500014
Dodatkowe informacje
Producent
Szczepanki
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Marka
Szczepanki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500 wrocławska
Cechy
Produkt polski
mąka prosto z młyna
O marce
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 105
Wysokość - 179
Głębokość - 75
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Adres zwrotny
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
www.szczepanki.pl
Kontakt
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Przepisy
Przepis na kluski lane
składniki: 200 g mąki Szczepanki typ 500, 4 jaja, 5 łyżek wody, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, ½ łyżeczki soli.
Jaja mieszamy z wodą, dodajemy natkę pietruszki, sól i mąkę. Długo mieszamy, aby wtłoczyć jak najwięcej powietrza do spulchnienia przygotowywanej masy. Wymieszane ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gotowe ciasto wlewamy cienkim strumieniem do wrzącego wywaru lub rosołu, intensywnie mieszając. Gotujemy ok. 2 min.
Kraj
Country of Origin - Poland
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05907500510013
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski
Adres internetowy
www.szczepanki.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1472 kJ/347 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0 g |