Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g

Udostępnij na Facebooku

Szpinak liście w sosie śmietanowym.

Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g
  • Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477003793

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Polski Ogród

Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Szpinak liście
Hortex Groszek zielony
Hortex Zupa królewska

Adres firmy

ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa

Adres internetowy

www.hortex.pl

Adres producenta

Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa

Adres zwrotny

Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
Infolinia 801 12 00 33
koszt połączenia jak za jeden impuls
www.hortex.pl

Cechy

sos śmietanowy

gotowy w 15 minut

Marka

Hortex

Nazwa firmy

Polski Ogród sp. z o.o.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Szpinak w sosie śmietanowym
Produkt głęboko mrożony

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900477003809

Opis produktu

Przepyszny szpinak liście z sosem śmietanowym może stanowić idealne uzupełnienie sosów, farszy oraz jako dodatek do różnego rodzaju mięs. Szpinak to nie tylko zdrowie na talerzu ale również gwarancja dobrego smaku.

O marce

Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Szpinak liście
Hortex Groszek zielony
Hortex Zupa królewska

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Miejsce pochodzenia: Unia Europejska

Pozostałe informacje

Wartość energetyczna 100 g: kJ 218 kcal 52

Przechowywanie

Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 1 dzień
** -12 °C 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C

Przepisy

Kulinarne inspiracje Hortex
Rożki szpinakowe

Lista zakupów:
- Szpinak w sosie śmietanowym Hortex - 1 opak.
- ciasto francuskie
- 100 g sera pleśniowego
- 1 mała cebula
- 4-5 pomidorów suszonych
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
Cebulę, czosnek i pomidory suszone drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Następnie dodaj szpinak, ser i w miarę potrzeb dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość ostudź. Tymczasem ciasto pokrój na kwadraty ok. 6 x 6 cm i na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu, formując trójkątne rożki. Brzegi starannie sklej. Uformowane rożki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 12-15 minut w piekarniku w 220°C.
Rożki będą doskonałe z Barszczem Czerwonym Hortex.

3-4 porcje w 45 minut

Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek, patelnia: Szpinak z sosem wyłożyć do garnka lub na patelnię, dodać 1/4 szklanki wody, dusić przez około 12-15 minut od czasu do czasu mieszając. Wydłużając czas duszenia uzyskamy gęstszą konsystencję sosu.

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Składniki

sos śmietanowy 20% - woda, śmietanka w proszku, olej rzepakowy, mleko odtłuszczone w proszku, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, rafinowany tłuszcz palmowy, glukoza, białka mleka, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw

szpinak 80%

Telefon/Fax kontaktowy

Infolinia 801 12 00 33

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Wartości odżywcze

100 g produktu
Wartość energetyczna218 kJ / 52 kcal
Tłuszcz3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,15 g
Węglowodany2,2 g
w tym cukry1,6 g
Białko2,8 g
Sól0,84 g

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

100 g:100 g:
Wartość energetyczna52 kcal


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.