Szynka z jakubowej spiżarni mini
Udostępnij na FacebookuWędzonka wyprodukowana z mięśni szynki wieprzowej. Produkt o zachowanej strukturze anatomicznej, w siatce formującej, przesznurowany kilkakrotnie przędzą, wędzony, parzony. Powierzchnia czysta, sucha. Struktura dość ścisła, konsystencja soczysta, krucha. Barwa zewnętrzna ciemno brązowa, na przekroju blado różowa. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki peklowanej, wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony, wyczuwalny aromat wędzenia.
1 kg
Kod kreskowy: 33418
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ze 100 g szynki wieprzowej wyprodukowano 100 g wyrobu gotowego.
Składniki:
szynka wieprzowa,
sól,
glukoza,
regulator kwasowości E331,
białko wieprzowe kolagenowe,
błonnik pszenny bezglutenowy, przeciwutleniacz E301,
aromaty ( w tym aromat dymu wędzarniczego),
cukier,
substancja konserwująca E250.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 2 - 8 °C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
OLEWNIK Sp. z o.o.
Świerczynek 10A,
09-210 DROBIN,
Polska
Adres zwrotny
OLEWNIK Sp. z o.o.
Świerczynek 10A,
09-210 DROBIN,
Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 526 kJ/ 125 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 1,3 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 23 g |
Sól | 2,0 g |