TEMAR SER OŁOMUNIECKI 125G
Udostępnij na FacebookuPrawdziwe czeskie serki dojrzewające półmiękkie o niepowtarzalnym lekko pikantnym smaku. Pierwsza wzmianka o serkach ołomunieckich pochodzi z XV w. Do dzisiaj są poszukiwanym smakołykiem i niezastąpionym składnikiem czeskiej kuchni. Ten niezwykły ser wyśmienicie komponuje się z piwem, lub jako przekąska. Ze względu na intensywny smak polecamy przechowywać je pod kloszem lub osobnym pojemniku w lodówce. Produkowane są z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawierają 1% tłuszczu w suchej masie.
1 szt - 0,125 kg
Kod kreskowy: 85905696
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Prawdziwe czeskie serki dojrzewające półmiękkie o niepowtarzalnym lekko pikantnym smaku. Pierwsza wzmianka o serkach ołomunieckich pochodzi z XV w. Do dzisiaj są poszukiwanym smakołykiem i niezastąpionym składnikiem czeskiej kuchni. Ten niezwykły ser wyśmienicie komponuje się z piwem, lub jako przekąska. Ze względu na intensywny smak polecamy przechowywać je pod kloszem lub osobnym pojemniku w lodówce. Produkowane są z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawierają 1% tłuszczu w suchej masie.
Składniki
twaróg, sól (nie więcej niż 5,5%, regulatory kwasowości: węglan wapnia, , węglan sodu, kultury bakterii mlekowych.
Temperatura przechowywania min - max
4x8 °C
Nazwa producenta
A.W.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 28 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 541 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 127 kcal |
g/100g | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 28 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 541 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 127 kcal |
W porcji 100 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 28 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | <0,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 541 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 127 kcal |
Zawartość węglowodanów w porcji | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 5 g |