1 kg
Kod kreskowy: 18106
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
JAJA, (oleje roślinne utwardzony w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych ,estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu ,kwas cytrynowy),
czarna porzeczka w żelu (owoc czarnej porzeczki, cukier, woda, skrobia modyfikowana E1442,E1423, regulator kwasowości ( E 327,E331 ),
aromat,
substancje konserwujące ( E 202)),
beza (cukier, białko JAJA kurzego w proszku, regulator kwasowości - kwas cytrynowy ,stabilizator ( E 412 ,E 466, glukoza ),
substancja przeciwzbrylająca - węglan wapnia, stablizator - cytrynian trietylowy),
cukier
puder,
ciasto (mąka PSZENNA, cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku (z MLEKA),
czekolada w proszku (miazga kakaowa ),
emulgator E 322 z SOI,
substancje spulchniające E450, E500, E575,
nieutwardzony tłuszcz palmowy,
gluten PSZENNY,
substancje zagęszczające E412, E415, E466,
aromaty,
sól,
substancja przeciwzbrylająca E551,
emulgatory E475, E471,
kajmak klasyczny (cukier, MLEKO w proszku, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny utwardzony, SERWATKA w proszku (z MLEKA),
regulator kwasowości - węglan sodu substancja konserwująca - sorbinian potasu (E202), aromat ,
woda,
orzech ARACHIDOWY miazga,
orzech ARACHIDOWY,
rafinowany olej rzepakowy,
prażone orzeszki ARCHAIDOWE,
spirytus,
aromat waniliowy (mieszanina substancji aromatycznych, E1520 glikol 1,2 – propylenowy)
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW, SEZAMU, GLUTENU, MLEKA
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres producenta
Ozdowscy T.D.J. Zakład piekarniczo - cukierniczy
ul. Zielarska 9,
99-300 Kutno
Adres zwrotny
Ozdowscy T.D.J. Zakład piekarniczo - cukierniczy
ul. Zielarska 9,
99-300 Kutno
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1209 kJ / 289 kcal |
Tłuszcz | 18,85 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 9,34 g |
Węglowodany | 31,5 g |
w tym cukry | 28,82 g |
Błonnik | 0,23 g |
Białko | 5,42 g |
Sól | 0,02 g |