1 szt - 0,193 kg
Kod kreskowy: 8410076472175
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Wyciągnąć tortille z opakowania. Zawinąć ją w folię aluminiową i wyłożyć do piekarnika nagrzanego do 165 C na 7-9 min.
Opis marketingowy
Tortilla miękka 193g
Składniki
mąka pszenna, woda, stabilizator: glicerol; olej słonecznikowy, substancja spulchniające: wodorowęglan sodu, fosforan wapnia; emulgator: mono i glicerydy kwasów tłuszczowych; dekstroza, sól kuchenna
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
15 - 25 °C
Nazwa producenta
Old El Paso
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 1 g |
| Zawartość białek | 8,5 g |
| Zawartość błonnika | 2,7 g |
| Cukry | 1,8 g |
| Zawartość węglowodanów | 52,5 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6,9 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1314 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 312 kcal |
| W porcji 24 g | |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 12,7 g |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 75 kcal |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 317 kJ |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,4 g |
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,7 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,1 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,24 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 4 %RWS |

