Président Twaróg sernikowy 1 kg

Udostępnij na Facebooku

Do ciast i naleśników.

Président Twaróg sernikowy 1 kg
  • Président Twaróg sernikowy 1 kg
  • Président Twaróg sernikowy 1 kg
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 kg

Kod kreskowy: 5908275688587

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

twaróg

Marka

Président

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Twaróg 4 % tłuszczu.

Cechy

wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka

nie wymaga mielenia

Opis produktu

Do ciast i naleśników.

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 6

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 133

Wysokość - 135

Głębokość - 131

Rodzaj opakowania

Typ - Nieokreślone opakowanie

Adres producenta

Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl

Adres zwrotny

Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl

Adres kontaktowy

ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa

Kontakt

Lactalis Polska Sp. z o.o.

Przepisy

Krakowski sernik z kratką

Składniki
Kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa)
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- ¼ szklanki cukru
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 %
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 8 jaj
- Masło 200 g
- 250 g cukru
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej
- Cukier wanilinowy
- Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki

Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C.

Kraj

Kraj pochodzenia głównego składnika - Polska

Country of Origin - Polska

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka

Email kontaktowy

jakosc@lactalis.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna384 kJ / 92 kcal
Tłuszcz4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,8 g
Węglowodany4,2 g
w tym cukry3,9 g
Białko9,7 g
Sól0,10 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.