1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5908275688587
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko w proszku
mleko
kultury mleczarskie
śmietanka
Marka
Président
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Twaróg 4% tłuszczu. Do ciast i naleśników
Cechy
nie wymaga mielenia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 6
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 130
Wysokość - 135
Szerokość - 133
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Adres producenta
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
www.lactalis.pl
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres
jakosc@lactalis.pl
Kontakt
Lactalis Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
Przepisy
Sernik z kratką
Sernik krakowski
Składniki
Kruche ciasto:
- 240 g mąki
- 160 g masła
- 80 g cukru
- 2 żółtka
- 1 roztrzepane żółtko do posmarowania kratki
Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 100 ml śmietanki 30%
- 4 jajka, 350 g cukru pudru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut.
Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
2/3 ciasta rozwałkować cienko, ułożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 15 min. Następnie wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 60 min w temperaturze 180°C.
Email kontaktowy
jakosc@lactalis.pl
Adres internetowy
www.lactalis.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 384 kJ / 92 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 4,2 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 0,10 g |