1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 3856020246778
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier
sól
zioła 2,7% (majeranek, oregano, bazylia 0,7%, tymianek, rozmaryn)
przyprawy 0,6% (czarny pieprz, gałka muszkatołowa)
mąka z czerwonej soczewicy
suszone warzywa 41,2% (pomidory 34%, cebula, czosnek, korzeń selera)
kaszka ryżowa
skrobia kukurydziana
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka i jaj.
Marka
Vegeta
Cechy
wyprodukowano z naturalnych składników
na dwa sposoby - wegańskie lub mięsne
bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 9
Wysokość na półce - 160
Szerokość na półce - 130
Waga od dostawcy
Waga brutto - 70
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 160
Szerokość - 130
Głębokość - 9
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Danie mięsne
Lasagne bolognese
Dodaj: 300 g mięsa mielonego, 6 płatków lazanii, 50 ml śmietany, 50 g taretego sera.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody z dodatkiem śmietany. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć wołowo-wieprzowe mięso, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować 10 min od czasu do czasu mieszając. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 12 cm układać na przemian płaty lazanii i sos. Wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem i piec przez 30 min w 180°C.
Rekomendacja Vegety: W przepisie można użyć mięsa drobiowego lub wieprzowego. Świeży rozmaryn i papryczka chili podkreślą smak. Pomiędzy płaty lazanii można dodać tarty ser.
Danie wege
Lasagne warzywna
Dodaj: 300 g warzyw, 6 płatów lazanii, 50 g tartego sera, 70 g pieczarek, 50 g konserwowej soczewicy.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć posiekane warzywa (marchew, cukinię, cebulę w równych proporcjach), pieczarki i konserwową soczewicę przez 5 min, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować kolejne 10 min. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 20 cm układać na przemian sos i płaty lazanii, wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem wegańskim i piec 30 min w 180°C.
Rekomendacja Vegety: Pomiędzy warstwy makaronu dać tarty ser wegański. Warzywa doprawić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i oregano.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
3 porcje
Opakowanie logistyczne
GTIN - 03856020246785
Adres internetowy
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g | Średnia wartość odżywcza w 1 porcji |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1245 kJ / 294 kcal | 249 kJ / 59 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | <0,1 g |
Węglowodany | 57 g | 11 g |
- w tym cukry | 27 g | 5,4 g |
Błonnik | 9,4 g | 1,9 g |
Białko | 9,9 g | 2,0 g |
Sól | 11,1 g | 2,2 g |