1 szt - 0,130 kg
Kod kreskowy: 5903111175108
Dodatkowe informacje
Producent
Eurowafel
Eurowafel
Tradycja od 1984
Tekst dotyczący alergenów
Dodatkowe informacje dla alergików: w zakładzie produkcyjnym stosowane są jaja.
Składniki
sól
skrobia pszenna (1,5%)
mąka pszenna (94%)
rafinowany olej rzepakowy (4%)
emulgator (lecytyna z soi) (0,5%)
substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu
Marka
Eurowafel
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Wafle tortowe okrągłe. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Cechy
bez dodatku cukru - produkt zawiera naturalnie występujące cukry
z nami desery są takie proste!
źródło błonnika pokarmowego
O marce
Eurowafel
Tradycja od 1984
Pozostałe informacje
Jedna porcja 26 g dostarcza: 102 kcal 5%*
W 100 g: 1660 kJ/393 kcal
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Ze względu na specyfikę wyrobu produkt może charakteryzować się zwiększoną łamliwością.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 26
Wysokość - 293
Szerokość - 264
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Eurowafel sp. z o.o. sp. k.
ul. Władysława Grabskiego 23
32-640 Zator
Adres zwrotny
Eurowafel sp. z o.o. sp. k.
ul. Władysława Grabskiego 23
32-640 Zator
tel.: 33 870 35 71
biuro@eurowafel.pl
www.eurowafel.pl
Kontakt
Eurowafel sp. z o.o. sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Władysława Grabskiego 23
32-640 Zator
Oświadczenia żywieniowe
Źródło błonnika pokarmowego
bez dodatku cukru - produkt zawiera naturalnie występujące cukry
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku cukru
Przepisy
Torcik czekoladowy
Składniki:
2 opakowania wafli tortowych Eurowafel
2 kostki masła
200 g mielonych orzechów laskowych
8 łyżek cukru
4 łyżki kakao
łyżka koniaku lub spirytusu
skórka pomarańczowa (opcjonalnie)
Składniki na polewę:
150 g masła
0,5 szklanki cukru pudru
3-4 łyżki kakao
3 łyżki ciepłej wody
łyżka żelatyny
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać kakao i spirytus lub koniak, dokładnie wymieszać. Na koniec dołożyć orzechy oraz ewentualnie drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Tak przygotowaną masą smarować wafle i po kolei układać jeden na drugim - ostatniego wafla nie należy smarować.
Tort przykryć folią spożywczą, na wierzch położyć dużą deskę lub garnek o szerokim dnie i obciążyć go, by wafle równo się skleiły (brzegi wafli nie mogą wystawać poza deskę z obciążeniem). Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przygotować polewę: żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło roztopić w rondelku, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia i szybko wymieszać z przesianym cukrem pudrem i kakao. Na koniec wymieszać rozpuszczoną żelatynę. Płynną polewą polać tort. Udekorować czekoladowymi pralinkami, orzechami lub posypać pomarańczową skórką lub świeżymi owocami.
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na:
www.eurowafel.pl
Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
338703571
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Polska.
Email kontaktowy
biuro@eurowafel.pl
Adres internetowy
www.eurowafel.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | na porcję (26 g) | *% RWS w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1660 kJ / 393 kcal | 432 kJ / 102 kcal | 5% |
Tłuszcz | 7 g | 2 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g | 0,3 g | 1% |
Węglowodany | 75 g | 20 g | 8% |
w tym cukry | 2 g | 0,5 g | 1% |
Błonnik | 3 g | 0,8 g | - |
Białko | 6 g | 1,6 g | 3% |
Sól | 0,5 g | 0,13 g | 2% |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu. |