Wawel Czekolada Bakaliowa 100g
Udostępnij na Facebookuczekolada mleczna z rodzynkami i orzeszkami arachidowymi
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5900102022212
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
czekolada mleczna z rodzynkami i orzeszkami arachidowymi
Składniki
cukier, rodzynki 16%, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, orzeszki arachidowe 9%, tłuszcz roślinny (shea), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 30%, masa mleczna minimum 18%. Może zawierać orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
poniżej 20 °C
Nazwa producenta
Wawel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,13 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,8 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 40 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 51 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 17 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 31 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2174 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 521 kcal/100g |
W porcji 20 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 10 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,2 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 435 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 104 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,03 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 8,0 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 17 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 9 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |