1 szt - 0,275 kg
Kod kreskowy: 5900102026746
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Czekolada Brownie z wiśniami
Składniki
Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne. Składniki: czekolada 47% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny], nadzienie wiśniowe 22% [syrop glukozowy, cukier, przecier wiśniowy 30%, koncentrat z czarnej marchwi, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas winowy), przecier z aronii, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: pektyny], cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), czekolada 4,9% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny], mleko w proszku odtłuszczone, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,7%, emulgator: lecytyny, aromaty naturalne. Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę, soję i jaja. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Wawel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,05 g |
Zawartość białek | 4,9 g |
Cukry | 51 g |
Zawartość węglowodanów | 58 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 27 g |
Wartość energetyczna kJ | 2100 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 502 kcal |
W porcji 27,5 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 578 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 14 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 7,4 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 138 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 20 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 16 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |