1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5900102018086
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Czekolada Jagodowa 100g
Składniki
czekolada 52% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], nadzienie jagodowe 20% [syrop glukozowy, przeciery owocowe 20% (czarna jagoda, malina, truskawka, aronia, jeżyna), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: pektyny, substancja żelująca: agar], tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone, proszek jogurtowy 3,3% (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Wawel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,09 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,1 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 51 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 57 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 18 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 28 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2119 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 507 kcal/100g |
W porcji 20 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 101 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 10 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 424 kJ |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 18 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 11 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |