Wawel Czekolada Mango 100g
Udostępnij na FacebookuCzekolada z nadzieniem (47%) mango i mlecznym o smaku mango
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5900102025954
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Czekolada z nadzieniem (47%) mango i mlecznym o smaku mango
Składniki
Składniki: czekolada 53% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (ze słonecznika)], nadzienie mango 20% (cukier, syrop glukozowy, przecier mango 10%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat z marchwi, substancje zagęszczające: pektyny, agar; aromat naturalny, substancja wiążąca: cytryniany wapnia), tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone 4%, serwatka w proszku (z mleka) 3,2%, aromat naturalny, emulgator: lecytyny (ze słonecznika). Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%. Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Wawel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,11 g |
Zawartość białek | 4,8 g |
Cukry | 54 g |
Zawartość węglowodanów | 58 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 27 g |
Wartość energetyczna kJ | 2094 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 501 kcal |
W porcji 20 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 12 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,0 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,4 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 419 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 100 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,2 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 16 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 12 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |