WINIARY Galaretka Arbuzada 47g
Udostępnij na Facebookucukier żelatyna regulator kwasowości (kwas cytrynowy) aromat maltodekstryna koncentraty roślinne (słodkiego ziemniaka, rzodkiewki, wiśni, jabłka)
1 szt - 0,047 kg
Kod kreskowy: 7613036969345
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Zagotuj 375 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj. Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę możesz udekorować świeżymi owocami.
Opis marketingowy
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
maltodekstryna
koncentraty roślinne (słodkiego ziemniaka, rzodkiewki, wiśni, jabłka)
Składniki
cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, maltodekstryna, koncentraty roślinne (słodkiego ziemniaka, rzodkiewki, wiśni, jabłka)
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Nestle Polska S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,01 g |
Zawartość białek | 1,6 g |
Zawartość błonnika | 0,0 g |
Cukry | 8,8 g |
Zawartość węglowodanów | 8,9 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,0 g |
Wartość energetyczna kJ | 180 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 42 kcal |
W porcji 141 g | |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,3 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 12,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 253 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 59 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 14 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |